...
€ 1,31 € 1,08
Gegroepeerde productitems
Titel Aantal
  • Altijd een gratis digitale drukproef
  • 100% energieneutraal
  • Gewoon in NL gedrukt dus 100% kwaliteitsgarantie

Katoenen boodschappentas Organic cottonel

Deze boodschappentassen zijn vervaardigd uit 100% organisch katoen met lange hengsels voor extra draagcomfort. Met een gramgewicht van 105 gr/m² bieden ze duurzaamheid en sterkte voor al uw dagelijkse behoeften. Wat deze tassen nog specialer maakt, is dat ze worden geproduceerd volgens strenge gecertificeerde normen die betrekking hebben op het gebruik van schadelijke stoffen in textiel. Dit garandeert niet alleen hoogwaardige producten, maar ook een milieuvriendelijke keuze voor uw boodschappentassen. Voeg uw persoonlijke touch toe door deze organisch katoenen tassen te bedrukken en draag bij aan een groenere wereld.

Hoe wordt organisch katoen vervaardigd?

Organisch katoen wordt vervaardigd met behulp van milieuvriendelijke en duurzame landbouwpraktijken. Hier is een overzicht van hoe organisch katoen wordt geproduceerd:

Zaadselectie: Het begint met de keuze van biologische katoenzaden, die vrij zijn van genetische modificatie (GMO's).

Duurzame bodembeheer: Organische katoenteelt benut duurzame bodembeheerpraktijken, zoals het gebruik van compost en natuurlijke meststoffen om de bodemvruchtbaarheid te behouden en te verbeteren.

Natuurlijke bestrijdingsmiddelen: In plaats van synthetische pesticiden worden natuurlijke bestrijdingsmiddelen en biologische methoden gebruikt om ongedierte en ziekten onder controle te houden.

Handmatige wieden: Onkruid wordt vaak met de hand gewied, aangezien chemische herbiciden niet worden gebruikt.

Waterbeheer: Efficiënt waterbeheer is essentieel. Technieken zoals druppelirrigatie worden vaak toegepast om water te besparen.

Oogsten: Het katoen wordt met de hand geplukt om de kwaliteit van de vezels te behouden en het milieu te sparen.

Biologische certificering: Om als biologisch te worden beschouwd, moet de katoenboerderij voldoen aan specifieke normen en worden gecertificeerd door onafhankelijke organen zoals de Global Organic Textile Standard (GOTS) of andere lokale certificeringsinstanties.

Transport en verwerking: Het geoogste organische katoen wordt getransporteerd naar gecertificeerde verwerkingsfaciliteiten waar het wordt gesponnen en geweven tot stof of omgezet in kledingstukken.

Labeling en verkoop: Het eindproduct, of het nu kleding, beddengoed of andere textielproducten zijn, wordt voorzien van een biologisch katoenlabel om consumenten te informeren over de herkomst en duurzame aard van het product.

Door deze biologische teelt- en verwerkingspraktijken te volgen, wordt organisch katoen geproduceerd met aanzienlijk minder schade aan het milieu, minder gebruik van synthetische chemicaliën en pesticiden, en bevordert het de gezondheid van de bodem en de biodiversiteit. Het resultaat is een duurzaam en milieuvriendelijk alternatief voor conventioneel katoen.

Aantal 501002505001000
Onbedrukt €1,31€1,23€1,19€1,11€1,08
Opdruk 1 kleur aan 2 zijden gelijk (aanbieding) €2,25€1,85€1,43€1,25€0,98
Instelkosten: € 39,95
Meer informatie
Product Katoenen boodschappentas Organic cottonel
Art.nr. MO-101927
Materiaal Organisch katoen
Levertijd 8 werkdagen
Formaat 38 x 42 cm
Gewicht (gr) 51 gram
Alt. art.nr. MO8973
Reviews
Onze reviews worden verzameld via het Kiyoh platform. Op deze manier kunnen we de authenticiteit van onze reviews garanderen. Alleen klanten hebben de mogelijkheid om een review achter te laten en krijgen na levering een reviewlink toegestuurd.