Plastic tassen met logo

Plastic tassen bedrukt met logo zijn een effectieve manier om uw merk te promoten en uw boodschap over te brengen. Of het nu gaat om het uitdelen op beurzen, evenementen of als onderdeel van uw winkelervaring, deze tassen dienen als mobiele reclameborden die uw merknaam verspreiden waar ze ook gaan. Met hoogwaardige bedrukkingstechnieken zoals flexodruk of zeefdruk kunnen logo's, slogans of grafische afbeeldingen nauwkeurig worden gereproduceerd, waardoor uw branding helder en herkenbaar is. Bovendien bieden plastic tassen een praktisch en duurzaam gebruik, waardoor uw merk op lange termijn wordt geassocieerd met functionaliteit en kwaliteit. Kies voor bedrukte plastic tassen om uw merk te laten opvallen en een blijvende indruk achter te laten bij uw doelgroep.

Oplopende volgorde

1 artikel

 1. Transparante promotietas (A4)
  Vanaf € 1,04 p/st bij 100 stuks
  Vanaf € 0,83 Bij 2500 stuks

1 artikel

Flexodruk en zeefdruk

Zowel flexodruk als zeefdruk zijn geschikte methoden voor het bedrukken van plastic tassen, maar ze hebben elk hun eigen kenmerken en toepassingen:

 1. Flexodruk:

  • Flexodruk is een populaire druktechniek voor plastic tassen vanwege zijn veelzijdigheid en efficiëntie.
  • Bij flexodruk wordt inkt op een flexibele drukplaat aangebracht, die vervolgens wordt overgebracht op het oppervlak van de tas via een drukcilinder.
  • Het is geschikt voor het bedrukken van grote hoeveelheden tassen met eenvoudige ontwerpen, zoals logo's, tekst of eenvoudige afbeeldingen.
  • Flexodruk biedt snelle productiesnelheden en goede kleurdekking, waardoor het een kosteneffectieve optie is voor grootschalige productie van plastic tassen.
 2. Zeefdruk:

  • Zeefdruk is een andere veelgebruikte drukmethode voor plastic tassen, vooral voor tassen met dikke of oneffen oppervlakken.
  • Bij zeefdruk wordt inkt door een fijn gaas gedrukt waarbij het gewenste ontwerp wordt overgebracht op het oppervlak van de tas.
  • Het is geschikt voor gedetailleerde ontwerpen, complexe kleuren en speciale effecten, en biedt uitstekende kleurdekking en duurzaamheid.
  • Zeefdruk is ook geschikt voor kleinere oplages en biedt flexibiliteit bij het bedrukken van verschillende soorten plastic tassen.

De keuze tussen flexodruk en zeefdruk hangt af van factoren zoals het ontwerp van de bedrukking, de gewenste kwaliteit, de oplage en het budget. Beide methoden bieden hoogwaardige resultaten en kunnen worden aangepast aan de specifieke behoeften van het project.

Niet milieuvriendelijk

Over het algemeen worden plastic tassen niet beschouwd als milieuvriendelijk vanwege hun negatieve impact op het milieu, met name vanwege problemen zoals vervuiling, afval en schade aan dieren in het wild. Hier zijn enkele redenen waarom plastic tassen als schadelijk voor het milieu worden beschouwd:

 1. Niet-biologisch afbreekbaar: Traditionele plastic tassen zijn gemaakt van polyethyleen (PE) of andere niet-biologisch afbreekbare polymeren, wat betekent dat ze honderden jaren kunnen duren om te ontbinden nadat ze zijn weggegooid. Dit resulteert in ophoping van plastic afval in het milieu, waardoor ecosystemen worden aangetast.

 2. Vervuiling van waterwegen: Plastic tassen die in waterwegen terechtkomen, zoals rivieren en oceanen, kunnen schadelijk zijn voor waterleven. Dieren zoals zeedieren en vogels kunnen plastic tassen inslikken of erin verstrikt raken, wat leidt tot verstikking, verwondingen of de dood.

 3. Verstrooiing van zwerfafval: Weggegooide plastic tassen kunnen snel zwerfvuil worden en het landschap vervuilen. Ze kunnen terechtkomen in bomen, struiken, riolen en andere gebieden, waardoor de esthetische waarde van de omgeving wordt aangetast en de kosten voor opruimen en verwijderen toenemen.

 4. Niet-hernieuwbare bronnen: De productie van plastic tassen vereist de winning en verwerking van niet-hernieuwbare fossiele brandstoffen, zoals aardolie en aardgas, die schadelijk zijn voor het milieu en bijdragen aan klimaatverandering.

Vanwege deze redenen zijn er wereldwijd veel initiatieven gestart om het gebruik van plastic tassen te verminderen en alternatieven te promoten, zoals herbruikbare tassen van stoffen zoals katoen, jute of canvas, die als milieuvriendelijker worden beschouwd.

Productie plastic tassen

Het productieproces van plastic tassen omvat verschillende stappen, waarbij plastic polymeren worden omgezet in de uiteindelijke tasvorm. Hier is een beknopte beschrijving van het proces:

 1. Grondstofselectie: Het proces begint met de selectie van geschikte plastic grondstoffen, meestal polyethyleen (PE) of polypropyleen (PP), die worden gebruikt om de tassen te produceren. Deze grondstoffen zijn verkrijgbaar in de vorm van korrels of poeders.

 2. Smelten en extruderen: De geselecteerde grondstoffen worden verhit tot ze smelten en worden vervolgens door een extruder geperst om een continue plastic strook te vormen. Deze strook wordt vervolgens gevormd tot een buisvormige structuur, die de basis vormt voor de tassen.

 3. Vormen en snijden: De buisvormige structuur wordt in de gewenste lengte gesneden en vervolgens gevormd tot de uiteindelijke tasvorm. Dit kan worden bereikt door het gebruik van matrijzen die de tasvorm uitsnijden en tegelijkertijd eventuele gewenste kenmerken, zoals handvatten of perforaties, toevoegen.

 4. Bedrukken (optioneel): Indien gewenst kunnen de tassen worden bedrukt met logo's, afbeeldingen of tekst. Dit kan worden gedaan met behulp van verschillende druktechnieken, zoals flexodruk, zeefdruk of digitale druk, afhankelijk van de vereisten van de klant.

 5. Inspectie en verpakking: Na productie worden de plastic tassen geïnspecteerd op kwaliteit en eventuele defecten. Vervolgens worden ze verpakt in dozen of bundels voor transport naar distributiecentra of direct naar de klant.

Het exacte productieproces kan variëren afhankelijk van factoren zoals het type plastic, de gewenste tasvorm en het gebruikte apparatuur. Over het algemeen is het proces geautomatiseerd en efficiënt, waardoor grote hoeveelheden plastic tassen snel kunnen worden geproduceerd.